Agenda

Voorjaar 2020: Start ‘Flora & Fabel 5 Daagse’

in het oude IJssel en Landgoederen Landschap

door Marjoleine Dijk en Thera Tromp Meesters

28 maart       Wortel – Aarden

2 mei              Stengel en blad – Groeikracht

27 juni            Bloem – Bloeien

26 sept.          Zaad en Vrucht – Rijpen en Oogsten

14 nov.            Loslaten – Transformatie

Vijf dagen over planten, struiken, bomen en hun geneeskracht. Vijf dagen over jezelf ontmoeten in de natuur, in een tekening, in een bloem. Heb je zin om mee te doen?

Flora Marjoleine vertelt: ik ga je meenemen in de bijzondere wereld van de kruiden. Geneeskrachtige planten kun je inzetten voor je gezondheid en ik zal je vertellen over hun helende eigenschappen. Je kunt planten gebruiken voor fysieke klachten, maar planten dragen ook andere boodschappen in zich. We starten met het thema ‘wortel’. Goed geaard en geworteld zijn is een voorwaarde om zelfverzekerd het leven in te stappen. Op de eerste Flora & Fabel cursusdag behandelen we vier planten die ons helpen aarden, en dit doen zij allen net op een andere manier.Fabel – Thera vertelt: ik lees je een sprookje voor dat aansluit bij het thema. Sprookjes bevatten verborgen lagen en deze oeroude wijsheid kan je veel leren over jezelf. Je gaat een intuïtieve tekening over het sprookje maken: wat jij jezelf nog niet bewust bent, dat weet je tekenhand al wèl. Wat leeft er bij jou ondergronds? Wat wil naar boven komen? Het is wonderlijk hoe goed een tekening je dat duidelijk maakt. En ook hoe leuk het is om te doen. Het is helemaal niet nodig dat je goed kunt tekenen, juist uit klad-tekeningen komen de mooiste dingen naar voren.

Dagprogramma 28 maart 2020
09.30 uur Inloop, koffie en thee
10.00 uur Start, inleiding en bezoek Landgoed Schellerberg
12.45 uur Lunch, soep met broodjes
13.30 uur Bespreking planten en sprookje tekenen
17.00 uur Om ongeveer 5 uur sluiten we af

Kosten en praktische info
De kosten voor een Flora & Fabeldag bedraagt €65,- p.p. inclusief lunch en informatieboekje.
Doe je alle vijf dagen mee? Dan betaal je €300,-

De cursusdagen vinden plaats in de kruidentuin van IJsselzicht, Kleine Veerweg 25A te Zwolle. Gelieve met de fiets te komen. Mocht je met de auto komen, graag aangeven bij je aanmelding.

Aanmelden of meer informatie?
Dat kan via Contact.

Wie is Marjoleine Dijk? Kijk op www.helendeplanten.nl

April 2020: Start ‘Ontmoeten op Schellerberg’

Vanaf komend voorjaar vinden er onder Thera’s begeleiding weer maandelijks buiten-bijeenkomsten plaats op familielandgoed Schellerberg. De ochtenden hebben een eenvoudig en natuurlijk karakter; we proberen dan of we met de subtiele sferen in contact kunnen komen. Het landschap op een andere manier tegemoet treden: werkelijk contact maken met de natuur – je denkhoofd uitzetten. Zou dat iets voor jou zijn? Ik zou het leuk vinden als je komt!

Samen ontdekken en avonturen
Wat vinden we in het gevarieerde landschap van Schellerberg? We gaan genieten van de natuur om ons heen; van het jezelf en elkaar beter leren kennen, natuurervaringen uitwisselen. Alles in eenvoud en ontspanning. Naarmate je meer went aan het ervaren van de natuur, zullen je waarnemingen verfijnder worden. Heb je wel eens natuurwezentjes ontmoet? Het zou zomaar kunnen dat dit gaandeweg gebeurt.


Als je interesse hebt dan kun je je alvast vrijblijvend opgeven. De precieze data en deelnamekosten maak ik nog bekend. Plaats van vertrek is Bosweg 3 in de buurtschap Schelle, Zwolle.

Heb je interesse in de Flora en Fabel 5-Daagse of in Ontmoeten op Schellerberg meld je dan aan via Contact. Vermeld er alsjeblieft even bij naar welk van beide activiteiten je interesse uit gaat.