Over mij

Leven

Thera Tromp Meesters, coach met een praktijk aan huis
Thera Tromp Meesters

Ik ben geboren in Zwolle (1957) en woon er ook op dit moment. Ondertussen heb ik een rondje door Nederland en door het leven gemaakt. Ook ben ik veel in India geweest. Mijn levensloop heeft allerlei bochten gekend. Als kind was ik heel verlegen, ik vond het moeilijk om contact met anderen te leggen. De pubertijd bracht ik door op een kostschool in Zeist. Na mijn opleiding tot Literatuuronderzoeker heb ik daarin bij de ANWB in Den Haag een baan gevonden. Later was er de stroom van het gezinsleven: partner en moeder van twee opgroeiende kinderen. In de begintijd was ik fulltime moeder, later kwam er het werken in ons familiebedrijf bij.

Ondernemen
Mijn ondernemersbloed ging stromen toen ik in familieverband een oud koetshuis transformeerde tot vergaderlocatie annex therapieruimte. Na mijn scheiding in 2001 kwam de zzp-switch naar de internetwereld. Ik was de eerste in Nederland die een digitaal platform had met trouwlocaties – alleen bestaande uit kastelen en landhuizen. Achteraf gezien was het zeilen op de toppen van de internet hype en ik heb er van genoten. Vanaf het moment dat de internetbubble uit elkaar spatte konden mijn bedrijf en ikzelf ons niet meer staande houden. Een lange periode van ziekte en  problemen volgde.

Coachen
Na die tijd heb ik het in een andere richting gezocht. Ik heb me aangesloten bij de Internationale Soefi Beweging, een mooie, zachte levensbeschouwelijke stroming. Het Soefisme bracht me vele malen in India. Daarnaast heb ik op Instituut Mirre in Valthe (Dr.) de Opleiding tot Therapeutisch Begeleider gevolgd. Hier heb ik ondervonden wat het is om de diepte van jezelf te onderzoeken. Wie ben ik? Wat hoort bij me en wat niet? Ik heb mezelf beter leren kennen. Me ook gerealiseerd dat elk mens een vat vol tegenstrijdigheden is. Ik heb onder ogen gezien dat je vaak wel wílt, maar niet altijd kunt of durft. Mijn ontwikkeling in het coachen van anderen ging steeds verder doordat ik diverse andere ontwikkelingstrajecten heb gevolgd. De leerweg die Dick van den Dool me bood in de wereld van de natuurrijken was verrijkend. De sjamanistische opleidingen op Mirre waren een onderdompeling in vele verschillende internationale stromingen. Het intuïtief tekenen was een mooie ontdekking. Na al die jaren van levenservaring opdoen en leren ben ik dan zover dat ik anderen kan helpen met hun levensvragen.

Wil je meer weten over mijn manier van werken? Kijk dan bij Werkwijze.