Landgoed Schellerberg

Spelend op weg naar jezelf


  • Sjamanisme
  • Druïderij
  • Westerse cultuur
  • Flora en fauna
  • Tekenen
  • Visualisatie
  • Verhalen
  • Ervaringsoefeningen

Heb je zin om in een oud en onbekend landschap op zoek te gaan naar jezelf? Aan de rand van Zwolle ligt zo’n mooi landschap. Schellerberg heeft een bewonersgeschiedenis van de Bronstijd tot nu. Al die eeuwen hebben er boeren gewerkt en gewoond, hebben zich er planten en dieren thuis gevoeld. Vanaf de 16e eeuw is Schellerberg eigendom van mijn familie en hebben wij er vorm aan gegeven. Op dit unieke, besloten natuurterrein aan de Zwolse kant van de IJssel werk ik met kleine groepjes op sjamanistische, creatieve manier.

Sjamanisme, wat is dat?
Sjamanen gebruiken de natuur en de historie van een gebied als leermeester voor de eigen innerlijke thema’s. Het is wonderlijk hoe goed dat werkt. De onzichtbare, energetische lagen van het landschap maken contact met jou. De natuur die je om je heen ziet is niet alleen van vandaag, maar ook van gisteren! Door de eeuwen heen is er veel op Schellerberg gebeurd. Weet je dat ook landschap en gebouwen een geheugen hebben? Zij dragen de gebeurtenissen van lang geleden nog steeds met zich mee.

De verbinding van jou met het landschap
Je kunt je afvragen wat er eigenlijk allemaal met jouzelf gebeurd is in je leven. Al die lagen in jouzelf maken verbinding met het landschap en door sjamanistisch te werken kan dat boven komen. Gelukkig niet allemaal tegelijk! Het gaat stap voor stap. Aspect voor aspect ga je je leven langs, leer je patronen herkennen. Word je je meer bewust van talenten en valkuilen.

Zintuigen
We gaan breed en diep. Allerlei onderwerpen en werkwijzen komen aan bod. We gaan spelen en genieten en we duiken diep in onszelf. We gaan de zintuigen laten werken, ervaringsoefeningen doen, mediteren, tekenen, visualiseren, verhalen vertellen en wat al niet meer. Iedereen mag zijn zoals hij of zij is. Iedereen is anders en juist dat maakt het leuk…