Agenda

Maanplanten, planten die tot je gevoel spreken

4 ochtenden ‘Planten & Intuïtief Tekenen’
Zaterdag 5 november, 3 december 2022, 7 januari en 4 februari 2023
Begeleiders zijn Marjoleine Dijk (www.helendeplanten.nl) en Thera Tromp Meesters

Deze nieuwe, korte ochtendcursus wordt in de donkere maanden van het jaar gegeven. Eén keer in de maand maken we gebruik van het licht en de energie van de volle maan. Want met volle maan krijg je sneller iets helder en ‘zie je het licht’. In deze cursus kun je vier keer een moment voor jezelf nemen om wat er in jezelf leeft naar voren te laten komen. Marjoleine vertelt over de planten en ik begeleid het maken van de tekening. Planten hebben een geneeskrachtige werking, worden culinair gebruikt en kennen een verschijningsvorm. En juist deze verschijningsvorm doet iets met ons innerlijk gemoed.

Hoe ziet de ochtend eruit?
We zetten telkens één plant centraal. Ze hebben alle iets te maken met gevoel, zachtheid en verfijndheid zoals het zilveren schijnsel van de maan. Planten spreken tot de verbeelding, denk maar aan het Vergeet-me-nietje of Koninginnekruid. Vanuit de verbeelding ga je een eigen tekening maken. Dit laat vaak iets zien wat je met je denken en verstand niet te weten zou komen en de boodschap van de plant wordt hierdoor persoonlijk. De tekeningen worden besproken en natuurlijk neem je je tekening mee naar huis. Je hoeft uiteraard niet goed te kunnen tekenen, het gaat erom dat er iets uit je handen komt wat voor jou betekenis heeft.

Wil je graag mee doen en je deze winter verbinden met Maanplanten? Ik zou het leuk vinden als je dat doet! Je zult zien hoe gezellig en ‘rijk’ de ochtenden worden. Je zult gaan houden van nachtplanten en ze met andere ogen bekijken.
Als je meer wilt weten

Zelf meenemen: kleurpotloden (tekenpapier hebben wij), evt. brood voor als je trek krijgt
Data: zaterdag 5 november, 3 december 2022, 7 januari en 4 februari 2023
Tijd: 10.00 uur tot ongeveer 12.30 uur
Adres: de cursusruimte in de tuin van Kleine Veerweg 25A, 8016 PA Zwolle
Prijs: € 125,- voor 4 ochtenden. Doe je een enkele ochtend mee dan is de prijs € 35,- per keer. Dit is inclusief koffie/thee en informatie van de ochtend
Via Contact kun je je opgeven of meer informatie vragen. Je kunt me ook bellen. tel. 06 51 55 59 10


Lees een Review over de workshop Doornroosje op de pagina Intuïtief tekenen