Agenda

Najaar 2021 starten we met de workshops
Intuïtief tekenen van sprookjes: Doornroosje en Repelsteeltje

Je onderdompelen in sprookjessferen in een huis vlakbij de IJssel.
Een ochtend vol ontspanning, diepgang, verbondenheid

~~~

Doornroosje: intuïtieve tekenochtend

Doornroosje gaat over de grote hemelkrachten die onze levensbestemming bepalen. Er wordt een koningskind geboren en er komt een heel aantal feeën die haar het goede wensen. Maar er is er één die een ander plan met het meisje heeft…. Ik vertel je het sprookje, waarna je een intuïtieve tekening gaat maken over het verhaal. Dan wordt het pas echt interessant: wat heb jij onbewust getekend? En wat is jouw connectie met de diepere achtergrond van dit prinsesseverhaal? Doordat we de tekening bespreken wordt je inzicht over jezelf vergroot en zal het je bewuster maken wat bij je past en wat je beter kunt laten gaan.

De magie in sprookjes kan je iets van de toekomst laten zien

Praktisch

 • Datum en tijd: zaterdag 18 september van 10 uur tot ca 12.30 uur
 • Locatie: Kleine Veerweg 25 A, 8016 PA Zwolle
 • Prijs: € 30,00
 • Opgave: Je kunt me bellen (06 51 55 59 10) voor meer info of opgeven via Contact
 • Inbegrepen: Koffie, thee en Tekenpapier
 • Zelf meenemen: Kleurpotloden

~~~

Repelsteeltje: intuïtieve tekenochtend

Repelsteeltje is het sprookje over een molenaarsdochter die door haar vader aan de koning wordt weggegeven. De koning begeert het meisje, omdat zij, althans volgens de molenaar, een bijzonder talent heeft. Eenmaal opgesloten in de Koninklijke zolderkamer weet ze zich geen raad met de onmogelijke opgave stro tot goud te spinnen. Een klein manneke biedt welkome hulp, maar wel tegen een zeer hoge prijs. Gaat het meisje dat redden? En hoe vindt zij uiteindelijk een uitweg? In deze workshop gaan we via het tekenen in op de diepere betekenislagen die jou wat willen zeggen.

Het spinnen van je eigen gouden draad

Praktisch

 • Datum en tijd: zaterdag 30 oktober van 10 uur tot ca 12.30 uur
 • Locatie: Bosweg 3, 8017 BR Zwolle
 • Prijs: € 30,00
 • Opgave: Je kunt me bellen (06 51 55 59 10) voor meer info of opgeven via Contact
 • Inbegrepen: Koffie, thee en Tekenpapier
 • Zelf meenemen: Kleurpotloden

~~~

Sprookjes zijn altijd maar weer doorverteld, zwervend van het ene naar het andere land. De gebroeders Grimm hebben ze tenslotte opgetekend.

Wat houden de workshops in?

Je gaat naar aanleiding van een van beide sprookjes een tekening maken, waardoor het sprookje je eigen verhaal wordt. Welke verhaallijn heeft jou iets te vertellen? Je onderbewuste pakt vanzelf op wat voor jou van belang is. Het geeft je inzicht in je eigen situatie en zet lijnen uit naar de toekomst. Je hoeft voor deze workshops niet goed te kunnen tekenen, ook dan kan je intuïtie aan bod komen.

De workshop bestaat uit verschillende onderdelen:
Ik lees het verhaal eerst voor, waarna je de tekenopdracht uitwerkt. We bespreken de tekeningen en ik geef een toelichting op de ontstaansgeschiedenis van het sprookje.

Het wordt een ochtend waarbij ontspanning en diepgang samen gaan. Het verhaal uit je kindertijd komt ineens in een ander licht te staan. Heerlijk tekenen en kleuren leidt je naar volwassen inzichten. Het is erg leuk om te doen en verbazingwekkend wat het je zal opleveren.

Intuïtief tekenen
Intuïtief tekenen brengt je onderbewuste naar boven. Wat je denkende hoofd er altijd zo goed weet onder te houden, lukt niet met je tekenende hand. Het is wonderlijk en fascinerend hoe goed het werkt. Het maakt niet uit of je goed kunt tekenen. Hoe dan ook komen er onverwachte zaken naar boven.

Het is kleurrijk om te doen, creatief en vaak ook wat onbeholpen, maar je krijgt altijd inzicht in je situatie. We werken in kleine groepen van maximaal 5 personen.