Een intuïtieve tekening van Repelsteeltje

Deze intuïtieve tekening heb ik op 28 september 2021 gemaakt. Mijn eerste indruk toen ik het eenmaal getekend had: het is een nar, een zot. Een Soefi-derwish die dansend, met gesloten ogen door de wereld gaat. Die gewoon zijn neus achterna gaat.

Tekentaal
Je ziet dat de androgyne figuur danst en vrolijk en vrij is. Maar helaas, de schoenen zijn veel te groot en te zwaar. Ze lijken op zware keien (Hunebedkeien of van Stonehenge afkomstig). De veters heb ik als kruisjes getekend. Kruizen in een tekening betekenen altijd spanning, zwaarte, ruzie. De danser komt eigenlijk niet vooruit. Maar kijk dan eens naar de vrouwelijke figuur die nog in de schaduw staat. Zij heeft haar zachte armen weliswaar gekruist, maar drukt geen spanning uit, ze is zacht. Ze reikt uit naar de dansende figuur. Is helpend, wil de harde kruisen verzachten. Ze staat aan de toekomstkant, dus dat is iets wat nog staat te gebeuren. Repelsteeltje reikt ook naar haar uit.

Thema van het verhaal
Het thema van Repelsteeltje is ‘Wie ben ik? Wat is mijn naam, mijn innerlijke naam. Ook al ben je je dat niet bewust terwijl je tekent, het thema komt er toch uit. Vind je dat niet prachtig? Is het niet verhelderend en bemoedigend ook? Zo’n tekening wijst je de richting aan waarin je dient te dansen. Een dienende tekening…

Zonnelijnen
Als je de schaduwen van beide figuren volgt, dan kom je uit bij de lichtbron. Een lamp of nog liever de zon. Zie je dan dat het centrale punt in het zuidoosten staat? Dat is de plaats waar de zon opkomt tijdens de winterzonnewende.

Wat nog meer?
Er is nog zo veel meer uit deze tekening te halen. Kijk er naar en zie wat er naar je toekomt. Want dat zijn thema’s die jouzelf aangaan. Is dat niet fantastisch? Je mag me er ook over schrijven, dat zou ik leuk vinden. Vaak geef ik een Workshop Intuïtieve tekening maken van Repelsteeltje. Kijk in de Agenda.