Over mij

Leven

Ik ben in 1957 op landgoed Schellerberg bij Zwolle geboren. In mijn latere jeugd heb ik op het platteland bij Kraggenburg gewoond. Het was een boerenjeugd die ik niet had willen missen. Het heeft me voor altijd een connectie met de natuur gegeven.  Na allerlei levens-avonturen ben ik nu weer terug op het oude nest: de buurtschap Schelle. Het is een oud  natuurlijk gebied met zandruggen, bos, weiden en de IJssel.
Een hoogtepunt in mijn leven was ook Jaipur in India dat een tijdlang mijn 2e woonplaats was vanwege mijn toenmalige vriend.

Tot mijn 18e was ik heel verlegen. De studententijd in Den Haag bracht daar verandering in: vrijheid! Na de HBO-opleiding tot Literatuuronderzoeker heb ik  bij de ANWB in Den Haag een baan op de documentatieafdeling gekregen. Later kwam het gezinsleven: partner en moeder van twee kinderen. In de begintijd was ik fulltime moeder. Al gauw kwam er werk op Schellerberg bij. Na mijn scheiding heb ik mijn weg gezocht via het internetondernemen. De volgende fase nu is coaching.

Coachen
Op Instituut Mirre in Valthe (Dr.) heb ik de Opleiding tot Therapeutisch Begeleider gevolgd. Hier ben ik de diepte ingegaan. Wat hoort bij me en wat niet? Ik heb mezelf beter leren kennen. Mijn ontwikkeling in het coachen van anderen ging steeds verder doordat ik diverse andere ontwikkelingstrajecten heb gevolgd. Onder andere de leerweg van Dick van den Dool in de Natuurrijken,  sjamanistische opleidingen op Mirre, intuïtief tekenen en universeel Soefisme.

Op avontuur in de bergen bij Jaipur. Bergen met carneool, amethist en bergkristal