Over mij

Winter 2020

Wie ben ik?
Ik hou van diepgang en vrolijkheid, hou van mensen, maar ben ook wel graag alleen. Om te tuinieren of gewoon een beetje te rommelen. Ook  computeren: ik bouw al heel wat jaren aan een soort digitale-encyclopedie-voor-mij-alleen met onderwerpen die me aanspreken: archeologie, natuur, kunst, architectuur, natuurvolkeren van hier, sjamanen van over de hele wereld. Via het Universeel Soefisme geef ik ’s zomers natuurmeditaties in het IJsselgebied.  Verder speel ik met veel plezier blokfluit. Ik ben een langzaam iemand, waarschijnlijk omdat ik ervan hou de dingen goed te doen en/of intensief te beleven. Ik voel me rijk met mijn 2 volwassen zoons, hun partners en de 3 kleinkinderen.  Ook mijn beide ouders zijn er nog! De stamboom is zowel naar boven als naar beneden gevuld en dat vind ik fijn.

 

Leven
Ik ben in 1957 in de buurtschap Schelle bij Zwolle geboren. In mijn latere jeugd heb ik op het platteland bij Kraggenburg gewoond. Het was een boerenjeugd die ik niet had willen missen.

Mijn studententijd in Den Haag bracht de vrijheid. Na de HBO-opleiding tot Literatuuronderzoeker heb ik  bij de ANWB in Den Haag een baan op de documentatieafdeling gekregen. Later kwam het gezinsleven: partner en moeder van twee kinderen. In de begintijd was ik fulltime moeder. Al gauw kwam er werk in het familiebedrijf bij. Na mijn scheiding heb ik mijn weg gezocht via het internetondernemen. Een hoogtepunt in mijn leven was Jaipur, India dat een tijdlang mijn 2e woonplaats was vanwege de liefde. Ik ben nu al weer heel wat jaren coach, wat me een grote vervulling geeft.

 

Coachen
Op Instituut Mirre in Valthe (Dr.) heb ik de Opleiding tot Therapeutisch Begeleider gevolgd. Het coachen van anderen ging steeds verder doordat ik ook andere ontwikkelingstrajecten heb gevolgd: de leerweg van Dick van den Dool in de Natuurrijken,  Sjamanistische opleidingen op Mirre, Intuïtief Tekenen en het Universeel Soefisme. Op dit moment richt ik me op het geven van Natuurmeditaties via het Universeel Soefisme van Inayat Khan en op Intuïtief Tekenen in persoonlijke coaching of in kleine groepen.