Sterker, gezonder, levenslustiger door toxinevrij voedsel

Zoom bijeenkomst met Jim Fernand  20 februari 2021

Als je ongezond eet kun je diverse klachten krijgen: uitputting, allergieën, depressie, agressie, geheugenproblemen, enzovoort. Ik wil graag opschrijven wat ik van het zoom college dat Jim Fernand ons gaf heb opgestoken. Jim is orthomoleculair arts in Utrecht.

Eet vers
Het allerbelangrijkste: eet verse groenten. Snij het zelf. Bewaar de rauwe groente niet langer dan 1 dag in de koelkast of, nog beter, op een koele, droge plaats.
Bewaar geen bereide kliekjes. De koelkast is koud en vochtig en dat is waar schimmels nu juist zo van houden. De koelkast is de ideale verblijfplaats van schimmels! De diepvries is wel geschikt om zelf bereide maaltijden in te vriezen voor later gebruik.

Schimmels
Eet geen kant en klaar maaltijden, geen diepvriespizza’s, geen chinees eten.
Eet geen noten, tenzij ze nog in de dop zitten. Pinda-allergie is berucht. Als je pindakaas eet moet dat onder een laagje goede olie zitten, bv. olijfolie.

Eet geen schimmelkazen en al helemaal geen blauwschimmelkaas, ook geen oude kaas.
De reden is dat al deze voeding heel lang bewaard wordt en soms ook lang onderweg is naar Nederland. De noten komen uit verre landen. Schimmels krijgen uitgebreid de kans om zich in de voedingswaren te nestelen. Oude kaas heeft ook een langdurig procedé doorlopen, schimmels hebben daardoor hun kans kunnen nemen.
Eet geen rauw vlees, zoals biefstuk.
Geen amandelspijs uit de supermarkt, dus ook geen gevulde koeken. Granen zijn verdacht door een schimmel dat bekend staat onder de naam moederkoren. Een brood kun je 2 dagen goed houden, niet langer.
Bewaar aangebroken pakken bloem, meel, maïzena e.d. niet. Het pak start met schimmelen zodra je het openmaakt.
Jims ervaring is dat koffiepads of gesloten cupjes wel goed werken. Oploskoffie niet (zit lang in een pot bij jou in het keukenkastje) en met zelf gemalen koffiebonen kun je ook flink de mist in gaan.

Beschimmeling gaat razendsnel, in 1 nacht kan het gebeurd zijn. Bedenk dat je er niets verdachts aan ziet.  Je ziet geen eng web van draden over het voedsel.

Jim Fernand: ‘De goede God heeft ons niet voor niets een reuk- en smaakvermogen gegeven. Als iets niet goed ruikt of smaakt, begin er dan niet aan.’

Even terug naar het begin van de zoom-bijeenkomst waarin Jim een algemene inleiding gaf
Sinds de industriële revolutie is er in hoog tempo van alles misgegaan. Op onnatuurlijk snelle wijze zijn van diep uit de aarde delfstoffen omhoog gehaald. Om ons tot gemak te zijn. Maar moeder Natuur had dit niet zo bedacht. De delfstoffen zijn niet voor niets zo diep in de aarde verstopt. Zij doen daar hun werk, maar de ongeduldige, onnadenkende, begerige mens heeft ingegrepen op een niet zo slimme manier.

Wij als mensen eten, drinken en ademen. Dat zijn in de basis onze instrumenten waardoor we kunnen leven. We zitten nu in een zodanig toxische omgeving dat we moeten zien te overleven.

Schadelijke omgevingsstoffen zijn pesticiden, conserveermiddelen, schoonmaakmiddelen. En dan heb je ook nog de toxische schimmels.

Ziektes
Door schimmels en schadelijke stoffen kun je diverse klachten krijgen, dit kan toenemen tot zeer ernstige ziektes.
Fysiek: hoofdpijn, buikpijn diarree, hoge koorts, trillen, duizeligheid, ontstekingen, allergieën, vermoeidheid, rugpijn, kiespijn etc.
Mentaal: huilerig, emotioneel, kort lontje, agressief, depressief, slapeloosheid.
Toxic brain damage, problemen met het korte termijngeheugen, een veranderend zicht op de werkelijkheid, high worden (paddo effect), niet meer kunnen relativeren, je gedachten niet meer kunnen ordenen ofwel chaos. Dan zijn er ook nog angsten en fobieën, mood swings.

Van het eten van besmet voedsel eten hou je enkele dagen tot een week last. Als je het maar door blijft eten dan verdwijnt het natuurlijk niet. Het wordt dan een soort chronische schimmelinfectie. Word je bewust van wat je eet. Je wordt dan sterker, gezonder, levenslustiger.

Ontgiftingsmaatregelen
Vitamine C doet het heel goed, het is schimmeldodend. Neem zowel ’s ochtends als ’s avonds 1 capsule Vitamine C poeder. Dat is 2 x een gram. Als je zelf brood bakt is het een goed idee om Vit. C door het deeg te strooien.

Ik hoop dat ik jullie met deze informatie op weg heb geholpen. Het is niet compleet natuurlijk, het is de info uit 1 zoom bijeenkomst en niet meer. Maar ook niet minder.

Ik voeg nog een pdf-bestand toe met een lijst van gezond en ongezond voedsel. Hartstikke handig!
Wil je meer weten of heb je klachten dan kun je het beste contact met Jim Fernand opnemen. jimfernand.nl